De Klok
  • 6/16

Dit gebeurt er om ons heen.

Als bakker sta je midden in de wereld. En heb je alles in huis om direct in te spelen op wat hip and happening is. Maar natuurlijk heb je niet altijd tijd om de vinger aan de pols te houden. Daarom volgen wij de nieuwste ontwikkelingen voor je op de voet. In deze Klok weer drie actuele trends inclusief achtergrondinformatie én natuurlijk een vertaling naar een nieuw succesproduct in je bakkerij. Veel ideeën zijn ook heel geschikt voor Kerst. Laat je nu alvast inspireren in de opmaat naar de decembermaanden!

 

Bekijk het online TrendZ.-magazine

1.

Zo min mogelijk voedselverspilling.

Bij duurzaamheid in combinatie met voeding, denk je al snel aan dierenwelzijn, of eten van Hollandse bodem dat past bij het seizoen in plaats van ingevlogen uit Verweggistan.

Lees meer

2.

Makkelijke maaltijdbox.

‘Wat eten we vandaag’? is misschien wel de meest gestelde vraag van Nederland. De creativiteit of tijd (of beide) van de gemiddelde consument staat tegenwoordig behoorlijk onder druk. Daarom draait eten regelmatig uit op iets gemakkelijks. Eigenlijk geen trend, maar een structurele ontwikkeling. Een van de oorzaken van deze ontwikkeling is de zogeheten gemaksgeneratie.

Lees meer

2.

3.

La bella Italia.

Waarom we Italiaans eten nog altijd een trend noemen? Nou, heel eenvoudig: omdat er steeds weer nieuwe producten populair worden uit de Italiaanse keuken. Iedereen (nou ja, bijna iedereen) weet dankzij de moderne koffiemachines precies wat we bedoelen met espresso, cappuccino, ristretto, lungo, corretto of doppio.

Lees meer