De Klok
  • 15/16

De passie van...

Beerd Jan Eibrink


Even googlen op Beerd Jan Eibrink (54), en tal van selfies poppen op waar hij vrolijk met bakkers door heel Noordoost-Nederland opstaat. Want ‘Zeelandiaan’ Beerd Jan is regiochauffeur en levert elke dag Zeelandia-bestellingen af. Vaak pakt-ie nog wel een bakkie koffie links en rechts mee.

Elke dag rond kwart voor vijf rijdt de Zeelandia-bakwagen van Beerd Jan Eibrink weg uit Oldebroek. Vanuit dit dorpje net onder Zwolle is het eerste stopadres het depot in Staphorst. Daar ontmoet hij zijn collega Dirk Guijt die net als hij een route door het noorden van ons land rijdt. “We helpen eerst elkaar met het laden van onze wagens met de pallets vol bestellingen van die dag, drinken samen een kop koffie, en gaan dan om zes uur op pad.”

Meest vertrouwde gezicht


Ondanks het vroege uur is Beerd Jan altijd goed gemutst. Ondanks het strakke rittenschema van gemiddeld 22 afleveradressen per dag vindt hij toch nog tijd voor persoonlijk contact.
Lees meer ›

Grondstoffen ophalen


Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Zeelandia; in producten maar ook in de rest van de bedrijfsvoering, zoals de logistiek. Zo zit Beerd Jan op een DAF Euro 6-vrachtwagen.
Lees meer ›

Zes vitrinekasten


Wie denkt dat Beerd Jan na zijn lange werkdag wel helemaal klaar is met auto’s en brood, heeft het mis. Want op zolder staan niet minder dan zes vitrinekasten boordevol met… “Miniatuurauto’s!”, vult Beerd Jan enthousiast aan.
Lees meer ›