De Klok
  • 12/16

'Onderscheid je
met meergranen.'

De meerwaarde
van meergranen.

 

 

Onze meergranenmixen zitten bomvol kennis en techniek. Bovendien gaan we de helden en specials binnen het assortiment extra onder de aandacht brengen. Zo kun jij nog beter aansluiten op de behoefte van je klanten.

De markt is continu in beweging. En nu, door de financiële crisis, letten steeds meer mensen op de kosten. Een meergranenbrood is nu eenmaal duurder dan een gewoon wit, bruin of volkorenbrood. Anderzijds: dankzij de combinatie van granen, zaden en pitten onderscheidt het brood zich met veel meer smaak en vulling. Uit de cijfers van GfK en NBC blijkt dat tweeverdieners het vaakst kiezen voor meergranenbrood. Als tweeverdieners brood kopen, dan kopen ze dit relatief gezien het vaakst bij de ambachtelijke bakker. Smaakbeleving en versheid vormen daarbij (nog steeds) de belangrijkste redenen; twee eigenschappen die perfect passen bij onze meergranenbroden.

Kant-en-klaar in balans

Zorg dus altijd dat je meergranenmix van een hoge kwaliteit gebruikt. Die zekerheid heb je met kwaliteitsmixen van Zeelandia. Zo mixen we de juiste granen, zaden en pitten met de juiste broodverbetermiddelen. Zodat we niet alleen een goed gevulde en smakelijke mix hebben, maar ook een mix met constante kwaliteit in bakaard, smaak, textuur, volume, korst, malsheid en vriesbestendigheid. Plus stabiliteit in processing en deegverwerking. Bovendien heb je het comfort van een kant-en-klaar mix, een gemak en zekerheid als je zuinig om moet gaan met de (soms wat minder ervaren) bakkers in je bakkerij.

Warenwettelijke eisen

Natuurlijk voldoen onze recepturen aan de warenwettelijke eisen die sinds juli 2022 voor iedereen gelden. Zo weet je zeker dat onze meergranenmixen ook echt als meergranenbroden verkocht mogen worden. Dankzij deze nieuwe regels heeft de consument meer duidelijkheid over de verschillende broodsoorten. In onze artikelomschrijving kun je direct zien met welke aanduiding je het brood kunt verkopen in combinatie met de bijbehorende gebruiksreceptuur. De artikelomschrijving is zichtbaar op het etiket en het productinformatieblad. Wil je het Warenwetbesluit nog eens nalezen? Dat kan op onze website: warenwetbesluit.zeelandia.nl.

Voedselveiligheid en kwaliteit

Voedselveiligheid staat altijd bovenaan. Daarom doet Zeelandia alleen zaken met grondstofleveranciers die voldoen aan de GFSI-kwaliteitstandaarden. Momenteel heeft deze stichting Global Food Safety Initiative drie standaarden goedgekeurd voor de levensmiddelenindustrie: BRC, IFS en FSSC22000. Daardoor weten we dat de kwaliteit boven elke verdenking van besmetting met ziekmakers, schadelijke stoffen of productvreemde materialen verheven is. Zeelandia is zelf ook GFSI/FFSC22000 gecertificeerd, en daarbovenop ook nog Riskplaza-audit+ (voor beheersing grondstofgevaren). Daarnaast controleren we ook zelf nog eens alles wat onze productlijn opgaat en er weer afkomt. Hoe makkelijk en veilig wil je het hebben?

Helder assortiment

Klanten willen iets te kiezen hebben, maar ook nog steeds door de bomen het bos zien. Geef meergranen een prominente plek in het schap, met een logische opbouw. Het ideale meergranenassortiment is voor iedereen anders. Mooi dus dat juist het meergranenschap bij uitstek de kans biedt om te variëren, en daarmee in te spelen op de verschillende consumentenbehoeftes en trends in de markt. Denk aan voedingsclaims zoals verzadigde omega- vetzuren, vezelrijk, koolhydraatarm, en bron van eiwitten. Zorg voor een wit meergranenbrood, een of meerdere onderscheidende bruine meergranenbroden als echte hardlopers, en een volkoren meergranenvariant om te voldoen aan de groeiende markt van volkoren.
Bied ook een goede variant aan die geschikt is voor kinderen, want kinderen zijn nog steeds de grootste broodeters bij het ontbijt. Uit een recentelijk uitgebreid marktonderzoek van Zeelandia met een kinderpanel kwam Vikorn onder deze doelgroep als grote winnaar uit de bus. Met name ons standaard Vikorn-brood is bij uitstek geschikt voor kinderen en families: toegankelijk in smaak, voedzaam met vezels en tegelijk met makkelijke eeteigenschappen, en bovendien een bron van vitaminen
en ijzer.

Eigen signatuur en herkenbaarheid

Meergranen is dé manier om je vakmanschap te etaleren en je te onderscheiden. Houd daarom je ogen open voor welke specialiteiten het goed doen in jouw verkoopgebied en durf een eigen signatuur mee te geven aan je brood. Zo is het mogelijk om een deel van de tarwebloem te vervangen door roggebloem. Of om twee meergranenmixen te combineren en zo je eigen unieke concept te creëren; zorg dan wel dat je de juiste verhouding gebruikt zodat het zoutpercentage gelijk blijft. Andere variaties zijn de vorm (busbrood, vloerbrood, boerenbrood, of een heel afwijkend koppeltje zoals een Belgisch brood), verschillende decoraties, wel of niet insnijden, een sjabloon op het brood met roggebloem, of (alleen) de onderzijde decoreren. Kortom, zo laat je alle meergranenbroden in je schap op hun eigen, herkenbare manier opvallen.

Advies nodig?

Omdat onze meergranenmixen kant-en-klaar zijn, kun je snel en rationeel aan het werk. Zo bespaar je ook mooi op je personele capaciteit in de bakkerij. Op onze website vind je het vernieuwde productoverzicht dat laat zien welk product welke behoefte dekt. Daarnaast staan de accountmanagers en de collega’s van de afdeling productinformatie & wetgeving zoals altijd klaar met advies en support. Zodat we samen jouw meergranen assortiment in waarde kunnen laten groeien.

Interessante winstmarge