Vernieuwde broodverbetermiddelen voor zacht kleinbrood
Zacht kleinbrood is malser dan ooit dankzij onze verbeterde broodverbetermiddelen. Met dank aan geavanceerde enzymtechnologie, die het beste uit de zetmeelmoleculen weet te halen. Bovendien blijft het brood langer vers, zodat jij én je klanten minder hoeven weg te gooien.
Zeg malsheid, en je zegt amylopectine. Ten minste, als speciale malsheidsenzymen de kans krijgen om deze meervoudige suiker in zetmeel op de juiste manier te bewerken. Dat kan alleen als amylopectine van onbereikbare kristal verandert in toegankelijke gel. En daarvoor moet onder meer de temperatuur omhoog. Dat gebeurt tijdens het bakken. Maar tegelijkertijd mogen de enzymen niet te warm worden omdat ze dan niet meer werken. De truc is om de enzymen optimaal bestand te hebben tegen warmte, zodat ze zo lang en goed mogelijk hun taak kunnen uitvoeren.
Korter knippen
De vraag is natuurlijk wat er dan gebeurt op dat ultieme moment. Amylopectine bestaat in koude vorm uit kristallen die brood een ‘oude’ beleving geven. De enzymen zorgen ervoor dat de warme gel na het afkoelen en gedurende het bewaren van het brood niet terugverandert in kristallen. Dat doen ze door de ketens van opgewarmde amylopectine korter te knippen. Hoe beter dat lukt, hoe minder kristalstructuren in de kruim gevormd worden en hoe malser het eindresultaat. Brood dat langer lekker blijft dus.
Zachte kruimstructuur
De vernieuwde verbetermiddelen van zacht kleinbrood bevatten nog meer stoffen die invloed hebben op de beleving van het brood. Denk aan andere enzymen, emulgatoren of vetbestanddelen voor een zachte regelmatige kruimstructuur. En natuurlijk speelt ook de kwaliteit van (de gluten in) de bloem een belangrijke rol in de malsheid en fijnheid van de kruim. De slimme combinatie van enzymen en andere ingrediënten in de Zeelandia-broodverbetermiddelen is een hoogstandje van onze eigen voedingstechnologen. Overigens worden in de levensmiddelenindustrie enzymen veel gebruikt om eten bijvoorbeeld efficiënter, gezonder en smakelijker te maken of langer bewaarbaar. Onder meer in bier, vruchtensap en zuivel.
Ons hele assortiment kleinbroodpoeder is verbeterd:
- Exakt Goud
- Exakt Boter
- Exakt Melk
- Exakt Souplesse
- Exakt Ambacht
- Exakt Luxe
- BIO Klein
- Claro Klein
- Exakt Ambacht Mout
- Exakt Goud Crème
Kijk voor meer informatie op zeelandia.nl/kleinbrood