Verdraaid
lekker gebak.
Red Rolo recept.
Recept
250 g Vero Plaatcake
250 g Maestro Moscovisch
100 g Perla Amandelpan
500 g ei
Vulling 1
300 g Fruitful Raspberry HI
Vulling 2
650 g Crème au Beurre met Cremo B Poeder
Afwerking
72 g Arabesque Blanc 29
360 g Maro 1:3 Rol Rood
Decoratie
72 g frambozen
Werkwijze
Meng de ingrediënten gedurende 7 minuten in de hoogste versnelling met een draadgarde, 1 minuut kloppen in de tweede versnelling, 1 minuut in de laagste versnelling nadraaien.
Strijk 3 plakken met een dikte van 0,5 cm en ongeveer 45 x 30 cm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160ºC
Baktijd 18 minuten.
Strijk de Fruitful Raspberry HI over de dunne biscuits.
Verdeel hierop een dunne laag Crème au beurre (houd wat Crème au beurre over voor de decoratie).
Rol de plakken in de lengte strak op en vries deze in.
Wanneer de rollen bevroren zijn, snijden in plakken van 2,5 cm breed.
Rol de Maro 1:3 Rol Rood uit tot een dikte van 2 mm en snijd banen van 2,5 cm breedte, lengte ca. 22 cm.
Strijk de marsepeinbanen in met Arabesque Blanc 29 en plak deze aan de gebakjes.
Afwerken met Crème au beurre en frambozen.
Uitkomst 36 stuks
Crème Brûlée Brownie recept.
Recept 1
750 g American Brownie
190 g water
65 g gesmolten boter
Recept 2
500 g slagroom
500 g melk
200 g Crème Brûlée
Recept 3
200 g Arabesque Lait 34
20 g feuilletine
20 g Butterscotch Granulaat *
* Fijn gehakt
Decoratie
200 g karamel
40 g zeezout
Werkwijze
Kook de ongezoete slagroom met de melk en strooi hierin Crème Brûlée.
Roer tot een gladde massa, laat het even doorkoken.
Giet dit in een bak/emmer en laat goed afkoelen, bij voorkeur 1 dag van tevoren.
Meng alle grondstoffen gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlindergarde.
Verdeel het beslag in een met bakapier beklede bakplaat.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 35 minuten.
Verdeel de koude Crème Brûlée over de warme brownie en bak verder af.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 20 minuten.
Na het bakken en afkoelen de plaat in de vriezer plaatsen.
Snijden in stukjes van 3,5 x 3,5 cm.
Tempereer de Arabesque Lait 34 tot de juiste temperatuur en meng vulling erdoor.
Strijk dun uit en snijd in plakjes van 3,5 x 3,5 cm en plaats deze op de bites.
Decoreer met de karamel en zeezout.
Uitkomst 85 stuks
Crème Brûlée Brownie tips.
Stap 1: Ingrediënten = suiker met blanke stroop, room en witte chocolade
Stap 2: Karamelliseren van de suiker en blanke stroop tot de gewenste kleur. Voeg eventueel wat water toe. Dan brandt het niet zo snel aan.
Stap 3: De karamel afblussen met hete room (80∞C). Wees voorzichtig in verband met spetteren.
Stap 4: Karamel mengen met witte chocolade.
Cake Bites.
Geïnspireerd op de traditionele pepernoot. Zelfde vorm, maar dan van Kwarkbroodmix en cake. Alle Fantasy cakesoorten zijn te gebruiken; van Speculaas tot Orange en Red Velvet. Dat is handig en lekker snacken onderweg. Met een bijpassend dipje helemaal niet te versmaden.
Dit receptidee is één van onze ideeën vanuit de trend Grab & Go. Ben je op zoek naar meer informatie over de trends voor dit najaar? Bekijk dan het online TrendZ.-magazine.
Cake Bites recept.
Recept
900 g Fantasy Orange Cake *
750 g Kwarkbroodmix
375 g patentbloem
350 g water
250 g ei
225 g margarine
* of Fantasy Karamel Cake/ Fantasy Red Velvet Cake.
Saus
750 g Fruitful Bl. Currant HI
Werkwijze
Meng alle ingrediënten, gebruik koud water en ei, gedurende 4 minuten in de eerste en 3 minuten
in de tweede versnelling van de spiraalkneder.
Het deeg kan direct uitgerold worden mits het niet te warm is (anders eerst terugkoelen).
Rol het deeg uit tot een dikte van 12 mm. Vries de plak in.
Snijd de bevroren plak in repen en de repen in blokjes van ca. 1,2 x 1,2 cm.
Dit gaat makkelijk op een snijplank met een kaasmes.
Bij voorkeur de plak en repen voor het snijden inspuiten met Carlex.
Bespuit de blokjes royaal met Carlex en verdeel ze over een bakplaat (voorzien van bakpapier) van 60 x 40 cm.
Door de blokjes royaal te voorzien van Carlex zullen ze makkelijk los komen na het bakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd ca. 23 minuten.
Uitkomst ca. 500 stuks
Gebruik gepureerde Fruitful als saus bij de Cake Bites.