Trendy
toppers.
Viva Lasagna.
Lasagne in brood? Ja hoor, dat kan. Weliswaar zonder de pastabladen, maar met de laagjes, met de tomatensaus en net zo smaakvol. Gebakken in een deeg van Panoplus Nacho. Ideaal om thuis op te warmen. Buon appetito!
Dit receptidee is één van onze ideeën vanuit de trend Dinner Bread. Ben je op zoek naar meer informatie over de trends voor dit najaar? Bekijk dan het online TrendZ.-magazine.
Viva Lasagna recept.
Recept
Bloem en Panoplus Nacho
samen 100%
2250 g (75,0 %) bloem
750 g (25,0 %) Panoplus Nacho
30 g (1,0 %) gist
60 g (2,0 %) bakkerszout
1290 g (43,0 %) water
150 g (5,0 %) olijfolie
Vulling
1.500 g gehakt half/half
22 g bakkerszout
5 g peper
5 g italiaanse kruiden
2.750 g Pizza Topping
Afwerking
1.625 g mozzarella (25 g per stuk)
Werkwijze
Het gehakt met de kruiden rul bakken en vermengen met de Pizza Topping.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Bulkrijs 45 minuten.
Verdeel het deeg in twee stukken:
1 deegstuk van 1200 gram voor de middenplak en een deegstuk van 3300 gram.
Het deegstuk voor middenplak uitrollen tot een dikte van 1 mm.
Ronde plakken uitsteken met een doorsnede van 8,4 cm (ca. 17 gram).
Narijs 20 minuten.
Oventemperatuur 250°C
Baktijd ca. 5 minuten.
Het tweede deegstuk uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Ronde plakken uitsteken met een doorsnede van 15 cm (ca. 50 gram).
Fonceer de vormen en vul deze met 30 gram vulling.
Plaats hierop de gebakken middenplak en vul af met 35 gram vulling.
Plak van ca. 25 gram Mozzarella opleggen.
Narijs 50 minuten
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 65 stuks
Crème Brûlée Brioche recept.
Recept
Panomix Vienna en bloem
samen 100%
5000 g (50,0 %) Panomix
Vienna (*)
5000 g (50,0 %) bloem
700 g (7,0 %) gist
50 g (0,5 %) bakkerszout
3700 g (37,0 %) water
1000 g (10,0 %) boter
300 g (3,0 %) suiker
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
1.500 g chocolade druppels
Vulling 2
6.625 g Fruitful Cherry (25 g per stuk)
Vulling 3
6.625 g Crème Brûlée
Room (25 g per stuk)
Decoratie
530 g Ovex Liquide (2 g per stuk)
795 g Choco-Kruimeldeeg
met Minuta VV (3 g per stuk)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Vulling 1 doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Insteken met een kaisersteker.
Plaats de gestoken bolletjes in gangmakerringen.
Zet dit ca. 12 uur in de koeling.
Laat het product op temperatuur komen.
Spuit een dop Fruitful Cherry in het midden van het deeg.
Spuit de broodjes af met Ovex Liquide.
Bestrooien met chocoladekruimels.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 10 minuten.
Na het afkoelen de crème brûlée room inspuiten.
Uitkomst 265 stuks
Borrel Broodsticks.
Brood kan altijd. Ook bij de borrel. Deze broodsticks van kleinbroodpoeder met zaden en pitten, kaas, tomaat, uitjes bewijzen dat. Maar er is meer mogelijk.
Deze Borrelbroodsticks worden op de plaat gebakken. Je kunt dus heel makkelijk variëren in grootte; kleine sneetjes om rijkelijk te beleggen, vierkantjes om te dippen of als sticks, zoals op de foto.
De broodsticks zijn heerlijk met een dip of smeersel bij de borrel. Denk aan pesto, olie en zout, kruidenboter, tapenade, enzovoorts. Maar ook bij de soep zijn ze heerlijk.
Als de consument de broodsticks thuis even opwarmt in de oven zijn ze helemaal niet te versmaden. De smaken komen dan extra goed tot hun recht.
Borrel Broodsticks recept.
Recept
Bloem en roggenbloem samen 100%
4500 g (90,0 %) bloem
500 g (10,0 %) roggebloem
150 g (3,0 %) bakkerszout
2600 g (52,0 %) water
750 g (15,0 %) Exakt Ambacht
150 g (3,0 %) Blauwmaanzaad
250 g (5,0 %) Zonnebloempitten
500 g (10,0 %) Havervlokken
Vulling
1000 g (20,0 %) kaasblokjes
750 g (15,0 %) gedroogde
tomatenstukjes
500 g (10,0 %) gefrituurde uitjes
15 g (0,3 %) knoflookpoeder
Decoratie
500 g geraspte belegen kaas
4 g komijnzaad
60 g Ovex Liquide
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg vormen.
Vulling direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 3850 gram.
Voorslagrijs 15 minuten.
Uitrollen tot een grootte van 60 x 40 cm (ca. 8 mm).
Op de bakplaat leggen.
Strijken met Ovex Liquide.
Bestrooien met geraspte kaas en komijn.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.
Na afkoelen snijden in sticks van 9,5 x 2 cm.
Uitkomst 360 stuks