Banket inspiratie.
Oranje
Fruitrondje.
Het wordt een sportzomer. En of je nu voetballiefhebber bent of meer hebt met de Olympische Spelen, iets lekkers bij de koffie of thee gaat er altijd in. Deze heerlijke koeken met appel en perzik bijvoorbeeld. Lekker fris, lekker formaatje en lekker oranje. Hup Holland Hup!
Oranje Fruitrondje recept.
Recept
Kanomix 2000 g
boter 750 g
water 150 g
citroenrasp 80 g
bakkerszout 10 g
Vulling
appelstukjes 1300 g
appelpoeder 130 g
Fruitful Peach HI1350 g
Afwerking
Paletta Spray Neutraal 600 g
Mont Blanc 100 g
Fruitful Orange Cream 350 g
* Panomix Vienna bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Deeg uitsteken in een gesmeerde gangmakerring van 9 cm.
Meng de appelstukjes met de Appelpoeder en vervolgens met de Fruitful Peach HI .
Verdeel 45 gram vulling losjes over de deegplakjes waardoor het robuuster bakt.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 20-22 minuten.
Na afkoelen afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met Mont Blanc.
Decoreren met een paar dopjes Fruitful Orange Cream.
Uitkomst 60 stuks
Pink
Summer
Roll.
Een Swiss Roll ouderwets? Zeker niet. Je ziet ze steeds meer verschijnen op de sociale media. Van simpel tot zeer rijk gedecoreerd. Alles is mogelijk. Wij maakten een roze, zomerse variant met framboos, yoghurt en een crunchy bodem met pistachenootjes. Je kunt hem naar hartenlust decoreren.
Of niet 😉
Pink Summer Roll recept.
Recept
Rolbeslag met Maestro Moscovisch (*) 750 g
Vulling 1
Fruitful Raspberry HI 600 g
Vulling 2
slagroom 700 g
Arabesque Blanc 29 160 g
Zeesan Curd/Yoghurt 75 g
water 75 g
Afwerking
Maro 1:3 Rol Rose 720 g
Crème au Beurre met Cremo B Poeder 200 g
Decoratie
Macarons 12 st
* roze gekleurd met rode kleurstof
Werkwijze
Meng voor de whipped ganache (vulling 2) de Zeesan Curd/Yoghurt met het water en verwarm de slagroom tot 60°C.
Giet de hete room op de Arabesque Blanc 29 en homogeniseer met de geweekte Zeesan Curd/Yoghurt.
24 uur laten afkoelen onder plastic.
Klop de mousse op tot een mooie stevige maar nog wel strijkbare massa.
Bestrijk een plak rolbeslag van 80 x 47 cm met 600 gram Fruitful Raspberry HI.
Spuit hierop in banen met ongeveer 3 cm tussenruimte 1000 gram whipped ganache en verdeel dit met een glaceermes
gelijkmatig over de plak.
Rol de plak in de breedte op en vries in. Maskeer de rollen dun met Crème au Beurre.
Rol de Maro 1:3 Rol Rose uit tot een dikte van 1,5 mm en bekleed hiermee de rol. Snijdt de rol in 4 rollen van 19 cm.
Meng voor de bodem de gehakte pistachenoten met het hardewenerdeeg.
Rol uit tot een dikte 5 mm en snijdt banen van 6,5 x 19 cm, bak deze licht goudbruin af.
Leg de rollen op de koekbodem en werk af met Crème au Beurre, chocolade decoratie, macarons en vers fruit.
Uitkomst 4 stuks
Tip: Het St. Honoré spuitmondje kan je ook creëren door je spuitzak in te knippen.
Mango
Passievrucht
Explosie.
Een ware traktatie met onze nieuwe Fantasy Mango Passie Cake. Rationeel te maken in het banketframe. Te verkopen als gebakje of als schnitt. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de bodem (al onze Fantasy Cakes zijn geschikt) en de vulling. Wij kozen hier voor de ultieme mango en passievrucht smaakexplosie.
Mango Passievrucht Explosie recept.
Recept
Fantasy Mango Passie 1000 g
ei 350 g
water 250 g
Muffinolie (*) 150 g
Vulling 1
Fruitful Mango HI 200 g
Zeesan Neutraal 200 g
Vulling 2
Zeesan Neutraal 285 g
passievruchten puree 570 g
Arabesque Blanc 29 570 g
slagroom 1425 g
Afwerking
Paletta Spray Neutraal 600 g
passievruchten puree 250 g
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen
Werkwijze
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Om er zeker van te zijn dat de vruchtenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Verdeel het beslag in het banketframe en strijk af met afstrijker 4,5 cm. Houd de strijker iets schuin
bij het verdelen van het beslag i.v.m. de vruchtenstukjes.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.
Meng de Fruitful Mango HI met de Zeesan Neutraal en verdeel dit iets ongelijkmatig over de gebakken plak.
Meng de passievruchten puree (30°C) met de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Voeg de gesmolten Arabesque Blanc 29 toe en meng tot een gladde massa.
Spatel de slagroom, die voor 75 % is opgeklopt, erdoor.
Verdeel de mousse over de laag mango en strijk strak met afstrijker 0,5 cm.
Verwarm de Paletta Spray Neutraal met de passievruchten puree tot 90°C.
Laat de massa iets terug koelen en giet over de bevroren mousse.
Invriezen en bevroren lossen. Snijd de gebakjes in vierkantjes van in 5 x 5 cm.
Uitkomst 77 stuks