Brood inspiratie.
Bloedsinas
Break.
Dat je met onze vernieuwde Panomix Vienna alle kanten op kunt, laten we je op deze pagina zien. Dit is een frisfruitige variant met Zeesan Blood Orange en Fruitful Orange Cream en een klein beetje chocolade. Een stukje bij het ontbijt, een stukje bij de thee en stiekem een paar stukjes tussendoor. Het is op voordat je het weet!
Bloedsinas Break recept.
Recept
Panomix Vienna (*) 50%1000 g
bloem 50,0%1000 g
gist 10,0%200 g
water 40,0%800 g
Vulling
Zeesan Blood Orange 200 g
boter 200 g
Fruitful Orange Cream 320 g
Pajets Chocolade 60 g
Decoratie
suikernibs P2 (5 g. per stuk) 45 g
* Panomix Vienna bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Opmaken als voor brood en in de koeling plaatsen.
Na ca. 15 minuten rijs uitrollen tot een dikte van 8 mm.
100 gram licht gesmolten boter dun opbrengen. Spuit hierop 2 banen van 80 gram Fruitful Orange Cream.
Overstrooien met 100 gram Zeesan Boedsinaasappel en 30 gram pajets chocolade.
In drieën vouwen en uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Nogmaals 100 gram licht gesmolten boter dun opbrengen. Spuit hierop 2 banen van 80 gram Fruitful Orange Cream.
Overstrooien met 100 gram Zeesan Bloedsinaasappel en 30 gram pajets chocolade.
Uitrollen tot een dikte van 8 mm en een breedte van 25 cm, even terugkoelen in de vriezer voor een goede verwerking.
Snijden in repen van 25 x 2 cm (ca. 80 gram).
Knopen vormen en 5 stuks in een pie-plate plaatsen.
Narijs 60 minuten.
Decoreren met Suikernibs P2.
Oventemperatuur 220-200°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 9 stuks
Snekkie Kaas
& Worst
Broodje voor bij een biertje? Een lekker broodje bij de BBQ? Een snack voor onderweg? Broodje voor bij de soep? Wat dacht je van dit volkorenbroodje met een hartige vulling van rookworst, kaas, uitjes, mosterd en zonnebloempitten? Geen gedoe met beleggen. Gewoon een smaakvol en voedzaam broodje.
Snekkie Kaas & Worst recept.
Recept
volkorenmeel 100,0%10000 g
bakkerszout 1,5%150 g
gist 3,0%300 g
water 74,0%7400 g
Exakt Ambacht Mout 15,0%1500 g
Vulling
kaasblokjes 30,0%3000 g
rookworst 25,0%2500 g
gefrituurde uitjes 10,0%1000 g
mosterd 8,0%800 g
Zonnebloempitten 10,0%1000 g
Decoratie
Zonnebloempitten (4 g. per stuk) 1840 g
Decor Maisgries (4 g. per stuk) 1840 g
geraspte jonge kaas (8 g. per stuk) 3680 g
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Vulling direct doordraaien.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Rust 10 minuten.
Vormen en decoreren.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 460 stuks
Choco Room
Twister.
Panomix Vienna combineert niet alleen heel lekker met fruit (in de zomer), maar is ook niet te versmaden met (chocolade)room en extra chocoladestukjes. Een lekker aanvulling op het ontbijt, maar kan bijvoorbeeld ook als alternatief voor een gebakje bij de koffie. Want zo lekker is het!
Choco Room Twister recept.
Recept
Panomix Vienna (*) 50,0%5000 g
bloem 50,0%5000 g
gist 7,0%7oo g
bakkerszout 0,5%50 g
water 35,0%3500 g
boter 10,0%1000 g
suiker 3,0%300 g
eidooier 3,0%300 g
Vulling 1
Minuta VV 400 g
Cacao 50 g
water 1000 g
Vulling 2
Choco Chunks 800 g
* Panomix Vienna bevat zout!
Werkwijze
Minuta VV en Cacao droog mengen, water toevoegen en meng 3 minuten in de 2e versnelling tot een gladde massa.
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en opmaken als brood.
Na 15 minuten rijs uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
De uitgerolde deegplak instrijken met de aangemaakte room en overstrooien met Choco Chunks.
De plak oprollen en van de pillen stukken snijden van 75 gram (schnecken).
Leg 6 schnecken in een taartpan zodat er een koffiebroodjestaart ontstaat .
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 40 stuks